کارشناس مسئول بیماری های مشترک اداره کل دامپزشکی استان یزد از انجام عملیات خونگیری و تست مالئیناسیون اسب های استان برای انجام مراقبت فعال بیماری مشمشه خبر داد و افزود: تاکنون بیش از 200 سر اسب توسط کارشناسان این استان خونگیری شده و نمونه ها به منظور انجام آزمایشات لازم به مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی ارسال شده است

کارشناس مسئول بیماری های مشترک اداره کل دامپزشکی استان یزد از انجام عملیات خونگیری و تست مالئیناسیون اسب های استان برای انجام مراقبت فعال بیماری مشمشه خبر داد و افزود: تاکنون بیش از  200 سر اسب توسط کارشناسان این استان خونگیری شده و نمونه ها به منظور انجام آزمایشات لازم به مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی ارسال شده است؛ همچنین 435 راس اسب به روش تست مالیئناسیون پلکی مورد آزمایش مشمشه قرار گرفتند که همگی از نظر این بیماری منفی اعلام گردیدند. پیش بینی میگردد تا پایان سال بیش از 2000 راس اسب تحت پوشش آزمایش و تست مشمشه قرار گیرند.

دکتر مهدی مطیعی گفت: تاکنون تشخیص این بیماری در جمعیت تک سمیان صرفاً توسط تست مالئین صورت می‌گرفت که می توانست خطراتی را برای تک سمیان و نیز دامپزشک ایجاد نماید اما با اقدامات جدید صورت گرفته و تست سرمی، هم دقت تشخیص بالاتر رفته و هم خطری متوجه اسب های تست شده و دامپزشک نمی‌باشد

وی در  ادامه گفت: بیماری مشمشه از قدیم گسترش جهانی داشته ، اما امروزه در بسیار از کشورها به کمک روش های جدید تشخیص،کنترل و پیشگیری ریشه کن شده است، بیماری در شمال آفریقا، شرق اروپا و آسیا مشاهده می‌شود و در ایران نیز در چند سال اخیر بازپدید گردیده است.

کارشناس مسئول بیماری های مشترک اداره کل دامپزشکی استان یزد در ادامه تصریح کرد: متاسفانه بیماری مشمشه واگیر دار بوده و مشترک بین انسان و تك سمي ها می‌باشد، در اثر تماس های شغلی با اسب های آلوده در افرادی که با اسب سروکار دارند مانند دامپزشکان، مالکان اسب و همچنین کارکنان آزمایشگاه احتمال سرایت بیماری وجود دارد. بیماری در اسب به شکل حاد یا مزمن بروز می‌نماید و از نظر بالینی ممکن است به فرمهای تنفسی و یا پوستی ظاهرگردیده و منجر به تلف شدن اسب و یا ضعف و لاغری آن گردد، اسب آلوده ناقل بیماری به سایر تک‌سمیان می‌باشد؛ آبشخور مشترک مهمترین عامل انتقال بیماری است. انسان نیز در اثر تماس با ترشحات آلوده اسب بصورت کشنده مبتلا می‌گردد.

 مطیعی در پایان از مالکان اسب خواست تا از طریق انجام به موقع تست مشمشه و نیز رعایت شرایط بهداشتی و قرنطینه ای و عمل به توصیه های کارشناسان علاوه بر حفظ سرمایه های اقتصادی وسلامت خود از شیوع بیماری در سطح جوامع انسانی و دامی استان جلوگیری به عمل آورند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا